Span cake
Bahan2 :
- 250g vanila sponge mix
- 4 biji telur ayam
- 50ml air @ susu cair
- 50ml minyak @ butter cair
- 1 tin buah peach
- fresh cream
Cara2 :
- Msukkan sponge mix, telur & air.... pukul 3 bhn tu selama 10 minit non stop..
- Msukkn minyak & gaul kaup balik
- Tuang adunan ke dlm loyang bersaiz 8' & bkr selama sejam @ hingga msk.. suhu bergantung pd oven masing2... sy gn 140'c
- bl kek sudah masak , terlangkupkn atas redai & biarkan ia sejuk...
- Pukul freash cream hingga kental (bl diterbalikkn tidak jatuh)
- Potong kek kpd 3 lapisan..
- Ambik 1 lapisan & letak sedikit air buah peach td... letak freach cream & tabur buah peach yg telah didadu... ulang step dengan lapisan lain pula....
- bl sudah siap dilapis, boleh la di toping keseluruhan kek & deco sesuka hati anda...
0 comments:
Post a Comment