THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Wednesday, September 5, 2012

PEACH CAKE


PEACH CAKE

Span cake

Bahan2 :
  • 250g vanila sponge mix
  • 4 biji telur ayam
  • 50ml air @ susu cair
  • 50ml minyak @ butter cair
  • 1 tin buah peach
  • fresh cream

Cara2 :
  1. Msukkan sponge mix, telur & air.... pukul 3 bhn tu selama 10 minit non stop..
  2. Msukkn minyak & gaul kaup balik
  3. Tuang adunan ke dlm loyang bersaiz 8' & bkr selama sejam @ hingga msk.. suhu bergantung pd oven masing2... sy gn 140'c
  4. bl kek sudah masak , terlangkupkn atas redai & biarkan ia sejuk...
  5. Pukul freash cream hingga kental (bl diterbalikkn tidak jatuh)
  6. Potong kek kpd 3 lapisan..
  7. Ambik 1 lapisan & letak sedikit air buah peach td... letak freach cream & tabur buah peach yg telah didadu... ulang step dengan lapisan lain pula....
  8. bl sudah siap dilapis, boleh la di toping keseluruhan kek & deco sesuka hati anda...




0 comments: