THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Tuesday, August 7, 2012

ALMOND CRUNCHY BAR


Almond Crunchy Bar
By : Festival Biskut Raya
Sumber : Rahel

Bahan A:
  • 250g mentega
  • 2 biji kuning telur
  • 180g gula aising
  • 1 sudu teh esen vanila

Bahan B:
  • 200g tepung Hong Kong
  • 200g tepung gandum
  • 60g tepung kastad
  • 50g serbuk kacang hazel (sy gn serbuk almond)

Hiasan:
  • Coklat hitam
  • Serbuk roti warna oren

Cara membuat:
  1. Putar bahan A hingga sebati,masukkan semua bahan B ke dalam adunan mentega dan gaul sebati.
  2. Canai doh dan terap dengan penerap biskut,susun biskut di dalam dulang pembakar.
  3. Bakar dalam ketuhar yang sudah dipanaskan pada suhu 150'C selama 15-20 minit.
  4. Biarkan biskut sejuk.Celupkan ke dalam coklat cair dan salutkan biskut dengan serbuk roti oren.

0 comments: