PUDING KEJU
By: AlongRoz
Sumber : K.Nor@SecubitGaram
Saiz 8" persegi
BAHAN2:
- 13g Serbuk Agar-Agar
- 1 liter Air
- 120g Gula
- 3 biji Telur
- 120-150g Biskut Cheese - blend halus
- 1 sb Tepung Kastad
- 400ml Susu Cair
- 200g Susu Pekat
- 50g Mentega
CARA2:
- Masak serbuk agar2 dgn air sehingga hancur. Kacau selalu.
- Masukkan gula & kacau sehingga sebati.
- Pukul telur sehingga rata & campurkan biskut & tpg kastad.
- Masukkan susu & kacau sebati.
- Tuangkan ke dlm adunan agar2 tadi & tutup api apabila mendidih.
- Masukkan mentega sehingga sebati.
- Tuang ke dlm tin/acuan & biarkan sejuk di suhu bilik.
- Sejukkan sebelum di hidangkan.
0 comments:
Post a Comment