DAGING MASAK HITAM
Sumber : Chef Hanieliza
Bahan-Bahan:
- 500 gm daging [dipotong nipis]
- 1 s/b serbuk jintan manis ]
- 1 s/k serbuk jintan putih ] bancuh dgn air rebusan
- 4 s/b minyak masak
- 5 s/b kicap pekat
- 1/2 cawan jus asam jawa
Bahan Mesin
- 15 ulas bawang merah
- 3 ulas bawang putih
- 3 sm halia
- 15 tangkai cili kering
Cara:
- Panaskan minyak dan tumiskan bahan mesin dan jintan yg dibancuhkan hingga wangi.
- Masukkan daging dan sedikit air. Biarkan sehingga lembut.
- Bila sudah lembut masukkan kicap.
- Masakkan sehingga pekat dan naik minyak. Rasakan garamnya.
- Bila telah masak boleh hidangkan.
0 comments:
Post a Comment