Ais Krim Goreng
sumber : hana memories
Bahan-bahan:
- roti putih
- aiskrim (apa2 perisa)
- Plastik wrap ( untuk balut roti)
- Minyak
Cara-cara:
1. Lembabkan roti dengan air.
2. Skopkan aiskrim ke atas roti.
3. Tutupkan aiskrim dgn sekeping roti lagi.
4. Tekan acuan telur@cawan supaya roti terputus (Pastikan roti bercantum supaya aiskrim tidak meleleh keluar).
5. Balut dengan plastik pembalut dan simpan dalam frezeer selama 3jam atau semalaman
6. Keluarkan dari tempat pembeku dan goreng dalam minyak yang panas hingga kuning keemasan. Jangan lama, paling kurang 1-2min sahaja tp pastikan minyak sudah betol2 panas.
Thursday, September 8, 2011
AIS KRIM GORENG
Posted by suhaidamohaini at Thursday, September 08, 2011
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment